Category Archives: BCM News

Home Post

Evangelist Conference tan dawn ta

Mizoram Baptist Kohhran Evangelistic Teams’ Conference 2012 chu naktuk 26-29, 2012 hian Serkawn Biak inah neih a ni dawn ta. He Conference Thupui atan hian “Thiltihtheihnaa Thuam” tih a ni ang. Natuk (Ningani) zan atangin Vantlang Inkhawm tan a ni ang a. Upa Pc Liankhama, BCM Kikawn-in Inkhawm kaihruaiin Rev. H. Lianngaia, General Secretary-in lawmna thu(Greetings) a sawi ang a, Rev. Lalthangliana Hnamte, Co-ordinator, Pastoral Dept. in thuchah a sawi ang. A tan zanah hian Thupui then khatna ” Kan mamawh Thiltihtheihnaa thuam” tih hmangin thuchah ngaihthlak a ni ang. Theiriat Kohhran Zaipawl leh Edemthar Kohhran Zaipawlte an zai ang a, Nl. F. Lalremsiamai a zai bawk ang.

 

Zirtawp leh Inrinni nilengin Seminar neih thin a ni ang a, zan lamah Vantlang inkhawm a awm zel ang. Pathianni-ah Vantlang Inkhawm awmin Chawhnu lamah pawh Inpawlhona leh Zan lamah Vantlang Inkhawm a awm leh dawn a ni. Tunah hian BCM hian Recognised team 43 a nei a; team khat atangin mi 5 vel theuh tel tura beisei a ni.

 

 

He mi hun lai hian Tualchhung Kohhran tu mahin Evangelist te nen programme siam lo turin ngen an ni. Programme chipchiar leh Team List thar ber chu a hnuaia link-sh hian en theih a ni e. He Conference Progamme hi JB Cable Network leh LDF Cable Network ten Live-in an pe chhuak  bawk ang.

 

Evangelistic Team Conference Programme

 

BCM Recognised Team List-2012

MBKHP Inkhawmpui 2012

Mizoram Baptist Kohhran Hmeichhe Pawl(MBKHP) Inkhawmpui vawi 48-na, February ni 2 atang ni 5 chhung a Zobbawk-a neih turah a thlengtu Zobawk bial te an inpeih thawkhat ta. Naktuk Pathianni hian Pandal hlanna Inkhawm neih a ni ang.

Kumin MBKHP Inkhawmpui-ah hian Thupui atan “Sim rawh u, Vanram chu a hnai tawh e” (Mat 4:17)  hman a ni ang a Speaker atan Rev. Lalhungliana, Pangzawl Bialtu Pastor hman a ni ang. He inkhawmpui-ah hi February 2 zan atangin tan a ni anga, a tuk, Zirtawpni-ah nilengin Rorelna neih a ni ang a, Rorel palai ni lo te tan inkhawm programme siam a ni bawk ang. Zan tin Vantlang inkhawm a awm ang a, Inrinni chhun-ah HIV/AIDS Seminar neih-in Pathianni zan thleng inkhawmpui hian a awh dawn a ni.

Executive Committee zo ta

Ni hnih awh, Mizoram Baptist Kohhran Executive Committee Meeting, January 18-19 chhunga neih chu tluang takin an zo ta. He Meeting-ah hian Rorel member 156 an kal a. An thurel passed tlangpui te (Hei hi Minute anga lak chhuah a ni lo va, Resolution tlangpui lak chhuaha  ni)

1. HATIM tana Bus lei thu report chu pawmpui a ni.

 

2.      BHSS Staff-te Mizoram Deficit Mission School Association-an zawm chungchang thu Central Committee-a tanga lut chu – Kohhran-a thawktute kal zelna atan a remchang lo ve tiin MDMSA zawmna tih tawp ni se tih a ni.

 

3.      Mizo tawng Bible zirna (Bible School) AICS hnuaia din ni se tih chu Assembly-a thlen chhoh tura tih a ni.

 

4.      Dr. R.L. Hnuni Minister atana ordain tura Pastoral Committee leh Central Committee kaltlanga rawn lut chu Secret ballot hmanga thlan a ni a, vote tla zawng zawng hmun 3-a thena hmun 2 aia tam vote a hmuh avangin Ordain remtih a ni. Assembly 2012-ah ordain tura report  tur a ni.

 

5.      Pastoral Department Committee-in Minister-a ordain tura Central Committee kaltlanga a rawn thlen te chu Secret Ballot hmangin ordain remti leh remti lo a mal mal-in thlan an ni a. Vote tla zawng zawng hmun 3-a thena hmun 2 aia tam an hmuh vek avangin an vai hian ordain remtih a ni.  Assembly-ah Ordain tura report a ni ang.

1)      Pro Pastor H. Ramthianghlima

2)      Pro Paster Joe Laldinpuia

3)      Pro Pastor Lalhnehliana

4)      Pro Pastor R. Lalremruata

5)      Pro Pastor Z.D. Lalrozuala

 

 

6.      Pro Pastor thar 5  Pastoral Department a lak te, Central Committee kaltlanga pawmpui tura a rawn thlen chu an vaiin pawmpui an ni a, Assembly-ah Report a ni ang. Pro.Pastor laktharte hi February 1, 2012 ah an hna thar an zawm ang, chungte chu:-

1)      Andrew Lalhmachhuana

2)            Lalfamkima

3)            V.L. Nithanga

4)            F. Lalnunrema

5)            Hmingthanzama Chawngthu

 

 

7.      Pastor Pension tur (Report):-

1) Rev. Peter Sangliana (01.11.2012 – pension tur)

2) Rev. H. Sangchema (01.12.2012 – pension tur)

3) Rev. F. Sangvela (01.03.2013– pension tur)

 

8.      Kohhran Motor hman lai – Gypsy (Hqrs.Office), Bolero (ES Office, Aizawl) Bus (Lawngtlai) te chu tih rala a thar lei remtih a ni a, Assembly-ah thlen leh tur a ni.

 

9.      Yeshu Bhakt Pavitra Sabha nena MoU sign tura Mission Committee atanga thu lut chu remtih a ni a, Assembly-ah thlen a ni ang.

 

10.      Mission Field thar, Arunachal Far East hawn nise ti-a Mission Committee atanga thau lut chu ruahmanna ten en Assembly-ah thlen chhoh leh remtih a ni.

 

11.      BCM Mission rawngbawl kum 75-na lawmna leh Missionary Conference 2014-a neih thu Mission Committee atanga ngaihtuah tura an rawn thlen chu Assembly-a ngaihtuah atan thlen remtih a ni.

 

10.  Assam Bengal Field-a Rajbongsi hnam zingah thawh ve ni se tia Mission Committee atanga thu lo lut chu Assembly-a ngaihtuah tura thlen remtih a ni.

 

12.  Serkawn Sikulpui nei let leh tura Sawrkara dil chungchang Education Committee-in Service Department kaltlanga rawtna leh ruahmanna a siam chu ngun zawk-in lo enzui zel se tih a ni.

 

13.  Pu David Lalremruata (BHSS) Deputation-a Ph.D zir phalsak turaEducation Department-in Service Department kaltlanga a rawn thlen chu phalsak a ni a, Assembly-ah Report ni se tih a ni.

 

14.  Finance Committee-in Kohhrana Thawktute hlawh D.A. 10 % -a tihpun thu leh Contract Basis te Special Allowance Rs. 500 (Fixed)-a tih pun ni se ti-a a thlen chu remtih a ni a, Assembly-ah thlen a ni ang.

 

15.  Pensioner-te hlawh siam that tura ruahmanna, Finance Committee-in a thlen chu a tul angina lo enzui-in lo siam tha se la, Assembly-ah thlen ni se tih a ni.

 

16.  Hospital tan C.T. Scan lei ni se tih thu Assembly  2010 lo passed tawh chu Medical & Health Department leh Finance lamin an bawhzui dan te report pe-in an rawn thlen a, a tul angina lo bawhzui zel se tih a ni.

 

17.  Post thar hawn dilna leh Hna hum dilna : Department hrang hrang atanga Post thar hawn leh Post chhuahsante hmun ruak hum dilna lo lut chu an dil ang hian remtih a ni a, a Assembly-ah thlen tura tih a ni.

 

18.  Missionvengthlang Pastor Bial atanga Constitution hrilhfiah tura an duh an rawn thlen (Constitution Bung 4:9(ii, Rules Bung 24:122 (10) leh Kohhrana Temporary Member-te thununtu chungchang)te chu hrilhfiah a ni.

 

19.  2012-2013 budget pherh a ni a, Finance Committee ruahman angina hetiang hi a ni:-

 

Central            – 106,306,000.000 – Nikum aia punnna 20,198,400.00 (19%)

 

Mission           –     11,797,900.00 – Nikum aia punnna 15,709,000.00 (15.36%)

 

Service            –   112988200.000  – Nikum aia punnna 19,040,150 (18.32%)

 

TOTAL           –  367,471,600.00 – Nikum aia punnna  54,947,550.00 (14.95%)

 

Executive Committee meeting Thuthar

Assembly Executive Committee – Ni hnihna chu neih mek a ni a. Chanchin kan ziak lai hian Committee-in a passed thenkhat zinga langsar zual te chu :-

1.Pro Pastor Ordain tura Pastoral Committee-in mi panga a chhawp chhuah te chu Ordain remtih a ni, a Assembly-ah Report an ni ang a, Ordination hi March 11, 2012 (Pathianni) ah neih a ni ang. chungte chu:-

1) H.Ramthianghlima,

2) Joe Laldinpuia,

3) R.Lalrempuia,

4) Lalhnehliana,

5) ZD Lalrozuala,

 

2. Pastoral Committee-in Pro-Pastor Lakthar mi 5 te te chu pawmpui an ni. Assembly-ah report a ni ang, chungte chu:-

1) Andrew Lalhmachhuana,  M.Th – Rahsiveng, Lunglei

2) Lalfamkima, M.Th – Serchhip

3) F. Lalnunrema, BD (1st Class) – Hauruang

4) VL Nithanga, B.Th, BD – Khumtung

5) Hmingthanzama Chawngthu , BD – Buarpui

 

 

 

Dr. RL Hnuni Ordain remti ta

 

 

Vawiin atanga tan, BCM Assembly Executive Committee Meeting chuan an thu ngaihtuah langsar zinga pakhat – Hmeichhe Theologian, Dr. RL Hnuni, Principal, AICS ordain chungchang chu ngaihtuah lehin kumin Assembly-a ordain turin a passed ta. Dr. RL Hnuni  ordain chungchang thu hi Pastor Bial, ABC leh Pastoral Committee-ah te ngaihtuah a lo ni tawh thin a. Tun tum hi Executive Committee a thlen vawi hnihna a ni.

 

Dr RL Hnuni Thu­thlung Hlui lam thiam bik a ni a;  Aizawl Theological College- leh Eastern Theological Colleg -ah te lecturer hna a lo thawk tawh a ni.  Rev. Dr.K Thanzauva nen 1980-ah an innei a ni, Fapa pahnih leh fanu 2 an nei.  BCM-in AICS a din tirh, kum 2001-ah Principal-ah dah a ni a, vawiin thlengin he hna hi a la chhunzawm a ni.

 

BCM Assembly 2012 hi March 7 – 11 ah Mizoram Baptist Kohhran, Electric veng, Lunglei-ah neih a ni dawn a. March ni 11, Pathianni Inkhawm-ah Ordination hi neih a ni ang.  Pastor Ordain tur midang te, Pastoral Committee-in a thlan te hi tuna Executive Committee-ah hian pawmpui an nih hnu-ah nemngheh tura chhawpchhuah an ni ve dawn a ni.

 

Executive Committee tan ta

Mizoram Baptist kohhran Rorelna sang, Assembly Executive Committee Meeting chu vawiin January 18, 2012 hian Sap Upa leh Pu Buanga Hall, Serkawn-ah tan a ni ta. He Meeting-ah hian Pastor Bial tin atangin Bial aiawh Rorel palai pahnih theuh bakah Department hrang hrang aiawh leh BCM puipa-te an tel kim hle. He Meeting hian naktuk thleng a awh ang.

 

Meeting hi Rev. Dr. K. Thanzauva, President, BCM-in a kaihruai a.Rev. H. Lianngaia, General Secretry-in kum 2011 chhunga BCM hmalakna leh rawngbawlna hrang hrang report tawi a pe bawk. Thurel tura chhawp chhuah (Agenda) langsar zual te:-

 

1.    Yeshu Bhakt Pavitra Sabha nena MoU sign thu.

 

2.    Mission Field thar, Arunachal Far East hawn thu.

 

3.    Mission rawngbawl kum 75-na lawmna leh Missionary Conference 2014-a neih thu.

 

4.    Rajbongsi hnam zinga thawh thu.

 

5.    Serkawn Sikulpui nei let leh tura Sawrkara dil chungchang.

 

6.    Pensioner-te hlawh siam that thu.

 

7.    Hospital tan C.T. Scan lei thu.

 

8.    Kohhrana Temporary Member-te thununtu chungchang.

 

9.    Serh leh sang khawih theih pek dan condition chungchang.

 

10.    Thawktute hlawh D.A. 10 % -a tihpun thu leh Contract Basis te Special Allowance Rs. 500 (Fixed)-a tih pun thu.

 

11.    BHSS Staff-te Deficit Mission School Association-a tel thu.

 

12.    Mizo tawng Bible zirna (Bible School) AICS hnuaia din chungchang.

 

13.    Dr. R.L. Hnuni Minister atana ordain thu

 

14.    Post hawn dilna :
i)    Lecturer (Temporary) pahnih     –  AICS
ii)    AICS Registrar (Temporary) pakhat –  AICS
iii)    Junior Engineer (Civil) (Temp) pakhat – Hqrs. Officce
iv)    Accounts Officer (Substantive) pakhat – Hqrs. Officce
v)    Public Guidance Organiser (Subs)    pakhat – Social Concern Dept.t
vi)    LDC (Temporary) pakhat –  Medical & Health
vii)    Ophthalmic Assistant (Temp)pakhat –  Medical & Health
viii)    Dietician (Temporary) pakhat –  Medical & Health
ix)    Pastor / Minister (Substantive) pariat –    Pastoral
x)    Missionary                Mission

 

 

15.  Hna (Post)hum dilna – Post 5 (Missionary-Evan. Teacher 4 leh English Teacher 1)

 

16.    BCM Motor hlui pali ( Gypsy -2, Bolero-1, Lawngtlai Bus-1) tih ral a a thar lei thu leh HATIM tan Bus thar lei thu.

 

17.    Budget – 2012-2013

………………………………………………………

 

BAPTIST CHURCH OF MIZORAM

ASSEMBLY  EXECUTIVE  COMMITTEE  MEETING

JANUARY 18-19, 2012

GENERAL  REPORT


Rev.H.Lianngaia.

General Secretary

 

Mizoram Baptist Kohhran Assembly Executive Committee member zawng zawngte Kan Lalpa Isua Krista hmingin kum thar chibai ka buk a che u. Kum thar 2012 lo inher chhuakah hian Pathianin BCM hmangin hna tam tak thawh tur a neih leh dawn avangin Pu William Carey-a’n- ”Pathian hnen atangin thil ropui tak beisei la, Pathian tan thil ropui tak tih tum bawk rawh” a tih thu kha kan rilruah lo nung thar leh sela.,Pathian avanga mite tana malsawmna tam leh zual thlentu ni leh turin BCM Member zawng zawng ka ngen bawk a ni.

 

August 24-25.2011 khan AEC-ah hian report ka pek tawh, Assembly thud ah-te sawi nawn leh hlek a awm dawn a, chu bakah thil hriat tur thar leh pawimawh zualte nen a hnuaia tarlan te hi memberte hnenah ka han report leh e.

 

1. Planning leh Dante: Assembly-in a pawm angina Department hrang hrangin kan Planning pawm ang khan hma lain kum thar atan pawh hma chhawp siam a ni a; tin, Planning-in a khawih danglam avanga siam that ngai-Constitutions & Rules, Finance Rules, Recruitment Rules-te pawh siam that niin a Bu-a chhut theih tura ruahman vek a ni a. Assembly 2012 hunah chuan hman theih ngei beisei a ni.

 

2.  Thawktu lak dan: Assembly khan Hna nghet leh Temporary post a hawn/hum zat leh kan lak zat hetiang hi a ni:-

 

S/no Department Name of Post No.of post Nature of post HnaThar or Hum Lak tawh
1 Pastoral Pastor/Minister 5 Substantive Thar 5
2 Mission Even-Teacher 1    -do- Hum 1
3 R & D Accountant 1 -do- Thar 1
4 B.P.P Br Manager 1 -d0- Thar 1
5 R & D LDC 1 Temporary Thar 1
6 Education (HATIM) Asst Professor 2 Temporary Thar 2
7 Mission Evan-Teacher 2 Temporary Hum 2
Total   13     13
8 Mission Missionary 18 Contract Thar 18
G.Total   31     31

Tihian Thawktu kan lak thar zawng chu mi 31 zet an ni. Contract thawktu hi hmaih palh a la awm hlek mai thei bawk.

 

 

 

3. Palaina: Assembly 2011-in a ruat angin heng a hnuaia meeting pawimawhahte hian kan Kohhran aiawhin Palai kan kal:-

PALAINA A HMUN A HUN PALAI KALTE
E.C.M ECM Local Church.Chapi 23-27.Feb Rev R.Zohmingliana..        Electric
Upa F.Aichhunga               Pukpui
Upa H.T.Vanhmingthanga. Goshen
IKK.Blp(Ng) IKK.New Saiha 18-20 Mar Rev.R.Lalbiakliana             Director.FOD
Upa R.Lalduhawma            Zohnuai
LIKBK LIKBK Moria Chanmari 23-27.Mar Rev.Raltawnga                   Venglai,
Upa C.Sangliana.               Chanmari.
TBCU Marsum Pathor.Tripura 29Ap-1May Rev.C.Rothuama                Serkawn
Upa R.Lawmzuala              Sethlun
Upa.ZD Zamawia.              Dinthar.Azl W
BCTA 19E.RajNiwasMarg.Delhi- 28th.June Rev.V.Laldingliana.           Delhi
Upa K.L.Biakchungnunga  Delhi
Tv. Zothana                        Delhi
NEICC Agartala Mission Comp’ 18-22.May Rev.Dr.K.Thanzauva.         President
Rev.C.Ngurhnema.            AGS.
Rev Zonunvula Ralte.        Zawlnuam
Rev H.Sangchema             Director.Edn
Upa Dr.R.T.Hnialum.        Lawngtlai
Rev.L.Vanlalsanga            Tripura F/D
Pu C.Vanlalsawma.            St James H/S
Pu C.Lalremsanga            Elem Eng.Sikul
BWA Kuala Lumpur.Malaysia 4-10.July Rev.Dr.K.Thanzauva.        President
Rev.H.Lianngaia               Gen Secy
Rev.Dr.K.Lalrinthanga     AGS. Mission

 

Dr.R.L.Hnuni.Principal.AICS pawh  NEICC leh BWA-ah hian a kal a.NEICC-ah hian Aizawl Area BCM Choir an kal bawk. Tin, heng bakah hian BCM aiawhin  EFI Diamond Jubilee. Ni 13-15.May khan Shillongah Rev.Dr.K.Lalrinthanga, Rev.Hrangaia Hmar leh Pi S.Thanchhungi te an kal a.NCCI leh APBF Mission Consultation.Guwahati-ah ni 22.June khan Rev.F Ramdinmawia leh Rev Laltanpuia te an tel a. Hemite huaihawt bawk hian Kohima-ah ni 24-27.Aug khan Rev.TC.Laltlawmlova a kal a. Nagaland Baptist Church Council (NBCC) kum 75-na 2012-lawmna inbuatsaih nan BCM nen consultation buatsaih a ni a, ni 9-11.Aug khan Kohimaah Rev Dr.K.Thanzauva leh Rev.H.Sangchema te an han kal bawk.

 

4. BCM-a mi hmasa leh sulsutute chanchin: Assembly-in ziak tura a tih angin Publication Board chuan a umzui a, hma lak mek a ni.

 

5.  Mizo Tawng Bible zirna buatsaih: Hei pawh hi Theological Edn Board-in a umzui zel a, tun AEC-ah hian sawiho tura chhawp chhuah a ni.

 

6.  Hospital tan C.T Scan lei thu: Assembly khan Medical Dept-in alei dan tur lo zawng se,Fin Comtt kaltlangin AEC-ah thlen leh nise a tih chu ‘Huphurhawm’ lam zawngin rawn thlen let a nit a thung.

 

7. Ropuina Ramah: BCM a thawktu leh pension tawh mi 6 laiin Ropuina ramah kum 2011 chhung khan min kalsan a, Chungte chu:-

S/no HMING DEPARTMENT THIH NI An kalsan tak
1 Pu HC Nghinga Administrative 22.Febuary. Chhungkua leh
2 Upa L.Thanghluna Mission (RCM) 29.March Kohhrante kan
3 Pu P.C.Liankima Health&Medical 25.June Tuarpui hle a.
4 Upa Dr.P.Lalringa Mission + BMS 10.September. Pathianin awm-
5 Revd.HC Vankairinga Pastoral (AICS) 11.December. -puiin thlamuan
6 Upa S.Darkama Mission 30.December. zel rawh se.

 

8. Building Hma chhawp: Tunah hian Chanmari Aizawla te, AICS Girl Hostel leh Mission Training Centre te,Hospital Lawngtlai leh Nursing Hostel Serkawn te, BCM Head Office Block 2 te Baptist House,Guwahati 2nd Floor te chu sak mek a ni a. HATIM New Campus development leh Building te hmabak lian tak kan nei mek.

 

9. Sum dinhmun: Kum 2011-2012 chhung Church Contribution tur ruahman chu           Rs 19,68,49,700.00 a ni a. Pastor Biala Target sem chhuah zat erawh chu Rs 18,55,79,700.00 a ni. A bak zawng chu Supporter,MBKHP leh MTKP tum tura dah a ni.

December 2011 thlenga kan dinhmun chu Rs 160,389,573.00 a ni.

 

Kum 2012-2013 atan BCM Total Budget chu Rs 36,74,71,600/- a ni a. Kohhran tum tur chu Rs 23,33,23,700/- a ni. Kum kallai aia punna = Rs 3,50,98,100/-

 

10. Mission Rawngbawlna (statistics): January to December.2011 chhunga kan rawngbawlna rah hetiang a ni:

(1).  Kohhran member punna……….10,143.

(2). Baptisma chang thar………..7,569.

(3).  Kohhran Ding thar zat…………….  64.

(4). Fellowship ding thar…………   98

Missionary hi (an nupui/pasalte chhiar tel an nih tak avang khan )tunah hian mi 757 an ni.

Ramchhung Mission- a BBC ten hma an sawn hle zel a. Chakma Mission pawh Planning-a ruahmanna angin kan kal tan a, hmasawn hmel a lang mek bawk.

 

11. Assembly.2012: Kumin Assembly chu BCM Electric Kohhranah kan nei dawn a, theih ang angina an inbuatsaih mek. Thupui atan “Thianghlimna” thlan a ni. BMS atangin Mission Director Pu Peter Dunn pawh lo kal a tum a, BCM muala BMS monument hi dedicate tir tum a ni.  Heta tan hian BMS hian AICS-a Mission Building sakna atan Euro sing li vel zetin min tanpui an tum nghe nghe a ni.

 

General Secretary- Kumthar thuchah

General Secretary   
KUM THAR THUCHAH

Chibai bukna:  
Mizoram Baptist Kohhran memberte leh Baptist Today chhiartu zawng zawngte kan Lalpa Isua Krista hmingin kum thar chibai ka buk a che u. Lusun fate leh natna khirh tak tawka kum thar hlim taka hmang ve thei lo chhungkuate erawh kan lainatin kan tuarpui tak zet che u a, kan awngaipui reng bawk a che u; he kum thar hian Pathian malsawmna leh  chhungkaw hlimna tam zawk rawn thlen che u rawh se.
Lawmthu sawina:
Kan hman liam tak kum 2011 chhunga Pathianin Kohhranho min hruai dan leh a malsawmna kan dawn tam tak sawi tur a awm, heng zawng zawng hi chhungkaw member tinin Pathian leh Kohhran tana in inpekna leh inphalna avanga hmuh theih a lo par chhuak a nih avangin Pathian hmingin in zaa hnenah lawmthu ka sawi tak meuh a ni.
S^wmna:
Kan mi duh tak te’n khawvel chhuahsana min kalsan hnua keini nung dama la awm, khawvel la luah mekte hian kan chak bik vangte, kan hrisel bik vangte, kan phu reng vangtea hun la nei kan ni lo va, Pathianin he khawvelah hian tih tur min la pek avang chauh z^wka mi nung rama la ch^m hi kan ni tih hriain Pathian hn>nah lawm nachang hria ila, lawm chunga rawngbawl hna thawk zel turin ka sawm thar ve leh che u a ni.
Hma chhawp:
Mizoram Baptist Kohhran hian kohna leh chona chhen mek leh la chhan zel tur kan neih belh zel. Ramthima boral mekte’n min au reng a, Ram chhungah- Ram changkang leh hausa zawkte hnu uma-retheihna (BPL) um bo va, khawsakna sang leh changkang zawk (APL) a kan khawsak theihna tur te, bawrhsawmna leh natna laka damna leh hriselna tha zawk kan neih theihna turin Damdawi in leh mi thiam zawk buatsaih te, mawlna leh thiam tlemna kalsana thiamna sang zawk leh finna thuk zawk nei tura zirna leh training-na hmun buatsaih te, tunlai thiamna hmanga Kohhranhote thu thar inhriattir tawnna te leh rawngbawlna leh thlarau nun kawnga hmasawnna tura  hmalakna hrang hrangte chu min ko-tu lian zualte an ni a.
Chutih rual chuan kan ram chu-Sodom leh Gomora sualna leh Nova dam laia mihring sualna chhumpui ang khan min chim reng bawk a. Hengte hi Ringtute min chotu an ni. Kohhran hi Lalpa indonaa tel ve tur hian khawvelah Lalpan min la dah a ni tih hi a chiang khawp mai.
Kumthar Project:
Pathianin Joshua hnena, “I lo upain i lo tar ta hle a, ram lah chu lak tur a la tam si a…”(Jos 13:1) a tih ang khan thawk tam tawh, thawh tam bik, upa lutuk tawh, hna tul dang nei tam kan lo inti tawh mai thei; mahse Pathianin chawlhna (CL/EL) min la pek loh tlat avangin hetiang hian tan i han la thar leh teh ang u.
1. Rinnaa kal:
Paula chuan hmuh theiha kal lova rinnaa  kal zel zawk a nih  thu a sawi a. Rinnaa kal awmzia chu rin kal, rin tih ni lovin Isua Krista rinnain, Pathian thiltihtheihna rinchhana kal tihna zawk a ni.  Pathian thu chuan ringtute hi ral do mek sipai angin a tehkhin a (2Tim 2:3).Mizoram Baptist Kohhran hi member 150,000 vel zet kan ni a. Sipaiho hi ‘Battalion khat’ an tih chu sipai 1000 rual vel an ni awm e. Chutianga chhut chuan BCM hi Battalion 150 zet kan nih chu!. Joshua’n Jeriko kulh bula khandaih phawisa kenga a hma zawna ding a hmuh kha ‘Lalpa sipaihote hotu’ (Commander)a ni a,. Anmahni tamna, hausakna leh indo thiamna ring lova Pathian thiltihtheihna zawk ringa Jeriko an han hual khan beih pawh ngai lovin an tlawm nghal mai a nih kha. Kan rin (Commander) chu Lal Isua a nih avangin amah leh a thiltihtheihna rinchhana ke kan pen phawt chuan  ram chu kan la ve ngei ang.

2. Inpekna:
Pathian chuan thil engkim a ti thei, mahse min duhsak zawkna avangin Hmanruaah min mamawh thin. Jentail khawpui Ninevi chu sual vanga hrem leh boral vek tur an nih lai khan Jona chu     (Phek 3-naah chhunzawm a ni)  simna tlangau turin Pathianin a kova, a tir a, hmanruaah a duh a ni. Jona inpek hma kha chuan ngaihdamna an chang tak tak thei lo, Pathian tirh anga inpea thu a hril meuh kha chuan kha khawpui khan ngaihdamna a chang ta a nih kha. Pathianin khawvelah hian Hna thawh zawh tur (mission) a nei a. Pathianin khawngaihnain a mission-a tel ve tur chuan min sawm a ni; inpekna hian tuh loh rah sengtu chan min chantir bakah nakinah lawmman ropui tak min siamsak bawk dawn a ni. Pathian hian atana keimah ngei ka inpekna aia duh a nei love.

3. Tanrualna:
Mizoram hi Kristian ram intiin Mizo hnahthlak zawng chu Kristian vek zawng kan ni ngei mai. Mahse bihchian kan ngai. Tualchhung Kohhranah hian member 100 zela 50 (a zatve) pawh hi active taka  Pathian chibai buk leh a rawngbawlnaa inhmang kan awm meuh awm love !Khawii Kohhran pawh hi member tlem zawkte inpekna leh thawh khawm avanga lang mawi mai kan ni. Chuvang chuan he kum tharah hi chuan Kohhran leh FOD lam Hruaitute’n kan hmalak tur pawimawh tak chu chhungkaw tam zawk leh member tam zawk Kohhranah leh rawngbawlnaa active taka tel tir hi ni teh se. A lu nung tam hrim hrim pawh hi a pawimawh a ni. ‘ He mite chhungkua hi’ emaw, ‘He pa, he nu hi ka target dawn a ni’ tiin pawisa chauh ni lovin mihring ngei hi target-ah neih hial teh ang u. Lal Isua ngei pawh khan mihring hi a ni a target tlat chu ni. Kan Pathian thahnemngaihna chuan mi zawng zawng , tam thei ang ber a huap zel a ni. Tichuan, he khawvelah hian Kohhran ngelnghet tak leh Lal ram ropui tak a ding thar zel ngei ang.
………………….

BCM Evangelistic Teams’ Conference

BCM hriatpui Evangelist team-te pualin January 26-29, 2012 hian Serkawn Biak inah Inkhawmpui neih a ni dawn a. Thupui atan “Thiltihtheihnaa Thuam” tih a ni ang. Tunah hian BCM hian Recognised team 43 a nei a; team khat atangin mi 4/5 vel theuh tel tura beisei a ni.

 

He mi hun lai hian Tualchhung Kohhran tu mahin Evangelist te nen programme siam lo turin ngen a ni. Programme chipchiar leh Team List thar ber chu a hnuaia link-sh hian en theih a ni e.

 

Evangelistic Team Conference Programme

 

BCM Recognised Team List-2012

Sunday School Hriattirna

1. Sunday School rawngbawlnaa kum 50 thawk tawh, Assembly-a medal dawng turte chu report form hmangin January 27, 2012  aia tlai lovah in report tur a ni ang.

2. Target la pe lo Bial thenkhat kan la awm a; ngai pawimawh turin kan inngen nawn leh a ni.

Sd/-

Rev.B. Lalramhluna
Director,
Christian Education Department

MBKHP hriattirna

February 2-5, 2012 hian MBKHP Inkhawmpui vawi 48-na chu Zobawk khel mualah neih a ni dawn a. BKHP member, a tam thei ang ber kal turin kan insawm e. Palai turten hengte hi kan hre dawn nia:
1. Rorelna hmun: Ebenezer Biak in, (Pandal bul lawk)
2. Rorel palai    : Unit aiawh 1 leh Bial aiawh 2 theuh
3. Inkhawmpuina hmunah BKHP Thuzir bu lei theih a ni ang.
4. Bial leh Unit flag lei theih a ni ang.
5. Mutbu lum tha tak ken theuh tur.
6. Chanvo neitute tan i tawngtai thin ang u.

B. Singpari
Organiser, BKHP